torstai 4. huhtikuuta 2013

Pääsiäinen Unkarissa



Hyvät pääsiäiset Unkarista. Olimme monikansallisen tiimin kanssa kolmessa eri paikassa viemässä pääsiäisen oikeata sanomaa ihmisille. Tiimissä oli kolme Hong Kongista, kaksi Singaporesta, kaksi Englannista, minä ja Unkarin OM:n toimistolta vakioporukkaa.

Oli erittäin hyvä kierros, vaikka keliolosuhteet eivät olleet kaikkein parhaimmat. Ensimmäiselle päivälle oli luvattu aurinkoa, mutta satoikin koko päivän. Näin ohjelma jouduttiin pitämään paikallisen serakunnan tiloissa. Se osoittaitui hyväksi paikaksi, sillä lapsia tuli paljon katsomaan nukke-esitystä, tekemään askarteluja, maalaaman kananmunia ja saamaan kasvomaalauksia. 

Toisena päivänä ei satanut ja ihmisiä oli paljon kävelemässä ulkona. Monet tiimiläiset saivat tulkkien avulla yhteyden ihmisiin ja hyviä keskusteluja evankeliumista syntyi. 

Kolmantena päivänä satoi vettä ja paikka, johon olimme menossa, oli jo aiemmin peruuttanut tilaisuuden. Nopeiden järjestelyjen ansiosta menimme yhteen naistentaloon. Yksi tiimiläinen osasi hengellisiä taikatemppuja ja ne kiinnostivat lapsia paljon. 

Jokaisessa kohteessamme oli hyvä vastaanotto. Viimeisessä kylässä tuli eniten väkeä. Seurakuntalaiset kävivät ovelta ovelle kutsumassa ihmisiä. Aikuisille oli konsetti, ja sillä aikaa lapsille järjestettiin askartelua ja muuta ohjelmaa.

Itse olin lähes koko ajan flunssassa, enkä voinut osallistua paljoa ohjelmaan. Onneksi oli hyvä ja osaava tiimi, jotka olivat valmiita tekemään kaikkea. Tällä viikolla on minulla aikaa levätä ennen Romaniaan lähtöä. Toivottavasti saamme myös mekaanikon bussia korjaamaan.

Rukouspyynnöt: minun tervehtymiseni ja bussin korjaukset. Kiitos kaikille tuesta ja kiitos Herralle, tämä työ kannattaa: yli sata lasta, nuorta ja aikuista saivat kuulla hyvän sanoman näiden neljän päivän aikana.