perjantai 29. maaliskuuta 2013

Moldovassa sadetta ja myrskyäTerve. Olin Moldovassa 10 päivää kiertämässä muutamissa kylissä tiimin kanssa. Olosuhteet olivat hieman hankalat. Ensin satoi vettä ja sen jälkeen oli kaksi päivää 90 m/s tuulta.

Joistakin taloista lähtivät kattopellit auki kuin sardiinipurkin kansi aukaistaessa. Oli hurjan näköistä. Mutta silti saimme pidettyä suunnitellut ohjelmat lapsille ja nuorille, joita joka kylässä kävi runsain määrin. Lähes joka paikassa oli 40-70 lasta ja noin 20 nuorta kuulemassa evankeliumia ja ostamassa Raamattuja sekä leikkimässä ja tekemässä askarteluja. Hyvä matka oli.

Yhdessä kylässä tuli mies sanomaan että "Te olette kristittyjä. Teillä on perunoita, antakaa mulle". Siihen eräs tiimiläinen vastasi, että "Ei meillä ole perunoita" ja mies sanoi "No teillä on omenoita. Antakaa mulle omenoita", johon jouduttiin vastamaan, että "ei ole omenoita, tule sisälle katsomaan." Kun mies huomasi Raamatut ja kaiken kirjallisuuden bussissa, syntyi hyvä keskustelu uskon asioista.

Sitten bussin teknisistä asioista. Moldovaan mennessä oli ongelmia tuulilasinpyyhinten kanssa. Löytyi pätevä sähkömies, joka löysi vian ja korjasi sen. Ensimmäiseen kylään mennessä en osannut vesisateiden takia arvioida yhden kuopan syvyyttä. Polttoainetankki joka sijaitsee bussin edessä iski tiehen ja alkoi vuotamaan hieman dieseliä. Löytyi korjaamo, jossa se korjattiin.

Matkalla Moldovasta takaisin huomasin pysäköidessä bussin konetilan alla mustan läikän, joten mekaanikko on jälleen tarpeen täällä Unkarissa.

Aloitimme Unkarissa pääsiäisevankelioinnin. Tänne on tullut monesta maasta ihmisiä viemään evankeliumia ja pääsiäisen ilosanomaa ihmisille, joten pyydän muistamaan näitä asioita rukouksissasi.