maanantai 29. elokuuta 2011

Bussilla Balatonille - Unkari

Slovakian festivaalien jälkeen Bus4life suuntasi takaisin Unkariin. Kelit ovat olleet kesäiset - kahden viikon ajan lämpötila on ollut jatkuvasti hellelukemissa. Bus4lifen kohde sijaitsi Keski-Euroopan suurimman järven, Balatonin rannalla, jossa evankelinen allianssi järjesti opetus- ja lähetyskonferenssin nimeltä BalatonNET.

Vaikka tapahtumapaikkana on pieni kylä, tapahtumassa on aina runsaasti Unkarilaisia lähetysjärjestöjä esittelemässä työmuotoja. Opetusseminaareista vastasivat pääasiassa saksalaiset ja unkarilaiset puhujat.

Bussi toimi aktiolaisten tukikohtana noin 30 metriä vesirajasta. Aktiotiimi toteutti ohjelmaa järven rannalla, jossa oli sadoittain tai arviolta jopa toista tuhatta turistia lomailemassa. Päivittäin varsinaisen ohjelman jälkeen saimme mahdollisuuden nauttia täällä harvinaisesta huvista, uimisesta.

Muistakaa rukouksin näitä ihmisiä, jotka huvittelujensa lomassa kuulivat rannalla evankeliumia, ettemme olisi turhaan juosseet ja turhaan vaivaa nähneet, vaan että työ kantaisi hedelmän ajallaan.