keskiviikko 10. elokuuta 2011

Uusilla urilla - Ukraina

Romaniasta lähdin heinäkuun puolessa välissä kohti Ukrainaa ja uusia haasteita. Pääsin rajalle maanantaina 11. päivä jo ennen kello 12 ja esitin paperit virkailijoille. Hetken niitä tutkittuaan, he ilmoittivat, etteivät he tiedä, mitä tälläisen ajoneuvon kanssa tulisi tehdä. Niinpä he päättivät lähettää kyselyn päämajaan, Kieviin.

Kesti muutaman tunnin, ennen kuin sieltä tuli vastaus: ei ole asiaa Ukrainaan, joten käänny takaisin Romaniaan. Sitten annoin lisää papereita ja sain ohjeen mennä bussiin odottamaan vastausta. Samalla tehtiin paperi, jolla bussi pidätettiin tullialueelle ja otettiin rekisteriote pois.

Tämän jälkeen oli odottelua - päivä toisensa jälkeen, yli neljä vuorokautta. Useampien neuvottelujen ja selvityspyyntöjen jälkeen saimme Suomen liikenneministeriön kautta tehdyn erityisanomuksen ansiosta luvan jatkaa Ukrainaan perjantai-iltapäivällä.

Alkuperäinen suunnitelma Ukrainassa oli tehty kahdeksi viikoksi. Nyt oli enää runsas viikko jäljellä ja lauantai-aamuna pääsimme liikkeelle paikallisten järjestäjien kanssa. Kiersimme lounais-Ukrainaa seuraavat päivät tiheässä tahdissa.

Saavutimme seitsemän eri kylää. Bus4life tiimin tehtävänä oli levittää kristillistä kirjallisuutta ja paikalliset seurakunnat vastasivat muusta ohjelmasta. Heinäkuun viimeisenä päivänä alkoi paluumatka Ukrainasta Unkarin rajalle. Tällä kertaa rajanylitys hoitui muutamassa tunnissa.

Kiitos kaikille tukijoille, rukoilijoille ja Jumalalle, että Ukrainan matka mahdollistui. Rukouksemme on, että tehty työ Ukrainassa kantaisi hedelmää.