perjantai 1. huhtikuuta 2011

Kevättä Karpaateilla - Romania



Romanian vuorillakin alkaa kevät näkyä. Olimme bussilla paikallisen seurakunnan kanssa legendaarisissa maisemissa, kreivi Draculan linnan pihalla. Linna sijaitsee Branissa, melko keskellä Romaniaa. Tässä vajaa 10 000 asukkaan kylässä on vain yksi evankelikaalinen seurakunta, joka sekin on pieni, alle 20 henkeä.

Ihmiset ovat tässä kylässä ortodoksikirkon perinteiden alla, eivätkä he ole olleet avoimia evankeliumille. Kuitenkin pieni kirkko on aktiivinen ja käytännössä kaikki seurakuntalaiset osallistuivat ohjelmaan jollain tavalla. Monet seurakuntalaisista rohkaistuivat keskustelemaan ihmisten kanssa ja kertomaan evankeliumia näissä hienoissa maisemissa.

Lähtiessämme seurakunta oli tyytyväinen tästä mahdollisuudesta tavoittaa ihmisiä Bus4lifen avulla. Aina joku kyläläisistä pysähtyi kuuntelemaan ja keskustelemaan - jopa tunniksi seurakuntalaisten kanssa. Rukoilkaa näiden ihmisten puolesta, että he hyväksyisivät sen pelastussanoman, jonka he saivat nyt kuulla: Jeesus haluaa pelastaa ja vapauttaa sinut.