torstai 28. huhtikuuta 2011

Pääsiäisen ilo ja riemu - Unkari

Ketä sinä etsit? - Hän on ylösnoussut ja Hän elää!

Tähän lauseeseen voitaneen tiivistää pääsiäisen ilosanoma. Vaikka pitkäperjantaina muistamme Jeesuksen Nasaretilaisen ristiinnaulitsemista ja sen tuottamaa sovitusta, niin maanantaiaamuna
juhlimme jo hänen ylösnousemistaan kuolleista ja sen tuomaa toivoa iankaikkisesta elämästä ja ruumin ylösnousemisesta viimeisenä päivänä.

Totisesti tässä on ilon ja riemun aihetta, josta on syytä kertoa myös niille, jotka eivät sitä ole vielä ymmärtäneet ja nähneet. Saimme sen mahdollisuuden pääsiäisenä Unkarissa, Tordasin kylässä. Parkkeerasimme bussin kylän parhaalle paikalle ja päivittäin tiimin järjestämään ohjelmaan osallistui koko joukko kyläläisiä. Lapsia ja vanhempia. Tiimi esitti nukketeatteria, jossa esille tuli pääsiäisen todellinen merkitys kananpoikien ja pupujen takaa.Järjestimme pääsiäs-talkshown, jossa kerroimme kansallisista ja henkilökohtaisista pääsiäistavoista kotimaissamme. Tiimissä kun oli edustettuna Ranska, Saksa, Englanti, Suomi ja Unkari. Tämän kautta kerroimme henkilökohtaisia todistuksia kuulijoille pääsiäisen merkityksestä.

Lapsille oli myös ajanvietteeksi pelejä, askartelua ja leikkimielisiä kilpailuita, joissa palkintona oli tietysti suklaamunia.