maanantai 21. maaliskuuta 2011

"Hiihtoloma" Moldovassa

Perjantaina 4.3 ajoin Moldovaan ja lauantaina aloitimme tiimin kanssa ohjelman. Olimme bussilla parkissa kylien keskusaukioilla. Mukana ollut tiimi järjesti paljon ohjelmaa lapsille, koska heillä oli ”hiihtoloma” kouluista. Tosin täällä ei ole tietoa Suomen hiihtokeleistä, koska lämpötila kohosi jo muutamana päivänä jopa yli 20 asteen.

Esitimme lapsille nukketeatteria, piennäytelmiä ja animaatioita. Nuorille ja aikuisille näytimme kristillisiä filmejä. Pidimme bussia auki myös ilman sen kummempaa ohjelmaa. Sisällä oli kirjallisuus esillä ja ulkona tarjoilimme kahvia ja teetä, sekä kutsuimme ohikulkijoita vierailemaan bussissa ja keskustelemaan evankeliumista.

Kerron yhden tilanteen tarkemmin. Olimme kuvassa olevalla paikalla tarjoilemassa kahvia ja teetä. Kutsuimme erään jo vanhemman miehen keskustelemaan ja hän tuli paikalle, vaikkakin hieman negatiivisesti suhtautuen. Hän keskusteli hetken paikallisen seurakunnan pastorin kanssa, lähinnä hän ilmoitti mielipiteensä, että tämä on turhaa hölynpölyä tai jotain sinne päin. Kuitenkin pastori kysyi, saisiko rukoilla hänen puolestaan. Mies lupautui, että hyvä on, mutta vain lyhyesti. Niinpä pastori rukoili tämän miehen puolesta.

Rukouksen päätyttyä tämä mies kysyi: ”Mistä tiedät minun elämäntilanteeni ja asiani? Rukoiletko kaikkien kanssa tällä tavalla?” Pastori vastasi ettei hän tiedä, ja ainoastaan hän rukoili juuri tälle ihmisille tällä tavalla, täysin henkilökohtaisen ja persoonallisen rukouksen.

Tämä mies oli ilmeisen liikuttunut tästä rukouksesta. Rukoilkaa tämän miehen kuin niiden kaikkien muidenkin puolesta, joita Pyhä Henki on puhutellut, että he vastaisivat siihen kutsuun, jonka Jeesus esittää, tehdä parannus ja seurata Häntä elämänsä Herrana.

Eilen lauantaina 19.3 olin perillä Romania toimipisteessä ja huomenaamulla alkanee ohjelma täällä. Rukoilkaa myös tämän tulevan kiertueen puolesta, että saisimme toimia sataprosenttisesti Pyhän Hengen johdossa, oikeaan aikaan, oikeassa paikassa.