perjantai 4. maaliskuuta 2011

Matka Suomesta Romaniaan


Juho kirjoittaa:

Pääsimme liikkeelle tiistaina 22. helmikuuta, kun auto oli saatu pakattua. Pakkasimme avustustavaraa vietäväksi Itä-Euroopan yhteistyökumppaneillemme. Tavoitteena oli illan lautta Helsingistä Tallinnaan. Kaikki sujui hyvin ensimmäiset sata kilometriä, mutta sitten mittaristossa syttyi latauksen varoitusvalo muutama kilometri ennen Parolan liittymää. Tietysti tämä oli suuri ongelma, mutta sen "parempaa" hajoamispaikkaa ei voi olla. Juuri Parolassa on korjaamo, jossa bussi on huollettu. Niinpä päätimme kurvata korjaamon pihaan ja tutkia ongelmaa. Kello oli noin kuusi illalla.

Huoltomiehemme tuli myös paikalle ja hänen kanssaan mittailimme jännitteitä ja tutkimme sähköpiirustuksia seuraavaan yöhön kello kolmeen asti. Osittain jouduimme työskentelemään ulkona, missä pakkasta oli -18'C ja yön aikana lämpötila laski edelleen lähemmäs -30'C.

Seuraavana päivänä otimme laturin irti, veimme sen autosähköliikkeeseen tutkittavaksi ja tuomio oli selvä. Tarvitsee korjata tai vaihtaa peruskorjattuun. Päädyimme peruskorjattuun ja iltapäivästä noin klo 16 se oli paikoilleen asennettu, testattu ja valmis ajoon. Niinpä tasan vuorokautta myöhemmin, kuin oli alkuperäinen suunnitelma pääsimme lauttaan ja ajomatka kohti Romaniaa alkoi.


Matka tämän jälkeen sujui hienosti, bussin tekniikka toimi hyvin ja tapaamiset matkan varrella eri yhteistyökumppaneiden kanssa saatiin järjestymään vuorokauden viivästyksestä huolimatta. Lopulta keskiviikkona 2.3. iltapäivällä saavuimme Romanian OM:n toimipisteeseen.

Perjantai-aamuna 4.3. Bus4life lähti vuoden ensimmäiselle aktiomatkalle Romaniasta Moldovaan.

Rukousaiheet:
  • Kiitos rukoustuesta - Herra kuulee rukoukset: loppumatka Romaniaan sujui hyvin
  • Moldovan matka ja sen ohjelma
  • Varjelusta liikenteeseen