maanantai 11. lokakuuta 2010

Tuhon tulva - Unkari

Lienette kuulleet Unkaria kohdanneesta teollisuusonnettomuudesta. Onnettomuudessa alumiinitehtaan jätelieteallas oli sortunut ja sen sortuminen oli suuri. Tämän seurauksena lähikylät joutuivat voimakkaasti emäksisen lietteen valtaamiksi. Tapaturma on vaatinut useita kuolonuhreja ja loukkaantuneita. Myös satojen ihmisten kodit tuhoutuivat, tai vaurioituivat.



Menneellä viikolla keskiviikkoaamuna Unkarin baptistiunionin avustustoiminnan johtaja otti yhteyttä Unkarin OM:n koordinaattoriin ja pyysi bussia osallistumaan tapaturmakylien avustamiseen. Unioni organisoi baptistipastoreista ja seurakuntien vapaaehtoisista koostuvan ryhmän ja pyysi bussia käyttöön ryhmän tukikohdaksi. Niinpä keskiviikko iltapäivästä saavuin Devecserin kylään, jossa tiet olivat punaisen liejun peitossa ja poliisi ohjasi liikennettä.



Tämä punainen kuravelli oli sen tuhon aiheuttaja ja sitä näkyi olevan kaikkialla. Torstaipäivän olin bussin kanssa Kolontárissa, joka oli näistä kylistä eniten kärsinyt. Avustusryhmä tarjosi henkistä ja hengellistä kriisiapua omaisensa ja kotinsa menettäneille ihmisille, jotka sitä halusivat. Samanaikaisesti ryhmäläiset auttoivat omalla työpanoksellaan, siivoamalla tätä liejua sellaisilta alueilta, missä kaivinkoneilla ei ole riittävästi työtilaa. Muistetaan näitä onnettomuudesta kärsineitä uhreja ja heidän omaisiaan rukouksin. Rukoillaan, että he antaisivat Jumalamme armossaan puhutella, auttaa ja pelastaa heidät lopulliselta kadotukselta.