tiistai 28. syyskuuta 2010

Haastamassa lähetykseen - Unkari

25.-26. syyskuuta Bus4life osallistui Budapestissa järjestettyyn MINAP-tapahtumapäivään (Mission Information -NAP = päivä suomeksi). Kerroimme työstämme ja esittelimme bussia. Tapahtumapäivän järjestivät yhteistyössä OM-Unkari ja Wycliffe-raamatunkääntäjät.

Päivän teemana oli haastaa ihmisiä mukaan lähetystyöhön, erityisesti nuoria, joita suurin osa osallistujista oli. Kerroimme mahdollisuudesta osallistua bussin toimintaan tiimiläisenä viikon tai kahden mittaisilla aktiomatkoilla, joko Unkarissa tai niin halutessa myös Romaniassa, Slovakiassa ja Moldovassa.

Sunnuntaina samassa paikassa oli kahden seurakunnan tilaisuudet, joiden jälkeen esittelimme bussia seurakuntalaisille ja kerroimme työstämme. Näiden esittelyjen yhteydessä pidimme bussin kirjamyyntiä avoinna ja erityisesti englanninkielinen kirjallisuus kävi kaupaksi, sillä toinen näistä seurakunnista oli kansainvälinen, käytännössä siis englanninkielinen seurakunta. Ihmiset kertoivat, että he näkevät harvoin kristillistä kirjallisuutta englanniksi täällä, joten he hyödynsivät tämän tilaisuuden mielellään.