lauantai 25. heinäkuuta 2009

Mustanmeren rannikolla

Kesäkuun aktioviikon päätyttyä matka suuntautui Mustanmeren rannikolla sijaitseviin kyliin. Vajaan kolmen viikon aikana vierailimme seitsemässä kylässä ja kaupungissa. Tämä alue eroaa muusta Romaniasta muslimimaailmasta saadun kulttuurivaikutuksen takia. Melkein jokaisessa kylässä näkyy minareetteja ja työ jotenkin takkuili. Välillä oli vaikea saada kaupungilta pysäköintilupaa ja yhdessä kylässä lupa evättiin kokonaan.Saimme kuitenkin nähdä Herran toimivan ja mieleen painui erityisesti kokemus Babadagissa. Muistan lähettäneeni erityisen rukousaiheen kylän puolesta ja olen kiitollinen että Herra kuuli! Paikallisen seurakunnan ja pastorin puolesta saa edelleen rukoilla. Teimme työtä yhdessä Benkön perheen kanssa, johon kuuluu isä Paul, äiti Mimi ja pienet lapset Benny ja Ester. He ovat molemmat sosiaalityöntekijöitä ja tekevät työtä lasten parissa, erityisesti orpojen ja huostaan otettujen parissa. He järjestävät lapsille ohjelmaa koulun jälkeen ja auttavat heitä koulunkäynnissä. Tavoitteena on myös auttaa lasten ja vanhempien suhteiden eheyttämistä tuomalla perhe yhteen ja neuvomalla heitä, jotta heillä olisi mahdollisuus pitää lapsistaan huolta.

Posted by Picasa


Bus4life Basarabissa Romaniassa heinäkuussa.


Paul ja Mimi ovat nähneet joitakin tuloksia tässä työssä ja heillä on näkynä perustaa lasten päiväkeskus, jonne sekä vanhemmat että lapset saavat tulla. Bussin ollessa Babadagissa sen ympärille kokoontui paljon lapsia niinä kolmena päivänä kun olimme siellä. Tietysti heitä kiinnosti tarjolla oleva kylmä teetä ja he vallan villiintyivät pöydän ympärillä. Mitään ohjelmaa ei ollut juuri tarjolla, mutta käskin heitä (huonolla romanian kielellä) istumaan pöydän ympärille ja jaoin heille A4-paperia.

Posted by Picasa


Mirkka sai siten hyvän mahdollisuuden askartelun avulla jakaa evankeliumia ja lopuksi saimme rukoilla lasten kanssa. Sen jälkeen opetimme heille muutamia leikkejä ja pelejä kuten ”norjalaista” ja ”tervapataa”.

Seuraavana päivänä, lauantaina oli lapsille tarjolla ohjelmaa, jossa järjestimme pelejä ja leikkejä ja Mimi lukilapsille kertomus raamatusta. Lopuksi oli Mirkan ja Rebeckan johdolla kasvomaalausta. Lopuksi jaoimme lastenkirjan jokaiselle.