sunnuntai 19. heinäkuuta 2009

Bus4lifen matka Itä-UnkarissaHeti Slovakian reissun jälkeen alkoi seuraava aktio, Itä-Unkariin. Siellä kiersimme yhdeksän päivän aikana kolmessa koulussa ja kahdessa seurakunnassa. Kouluissa järjestimme lapsille kahden päivän aikana ohjelmaa, esterataa Raamatun aiheista. Kerronpa lyhyesti jokaisesta paikasta:

Mezőtúr
Ensimmäinen paikka, jonne saavuimme, oli nimeltään Mezőtúr. Tiimiläisiä oli yhteensä kahdeksan, josta kaksi tuli Saksasta tätä aktiota varten ja yksi Amerikasta. Se oli peruskoulun ja lukion yhdistelmä. Oppilasmäärä siellä lähestyi kuutta sataa. Joka aamupäivän aikana meillä oli luentoja. Jaoimme tiimimme kolmeen osaan, kaksi saksalaista saksaa opettamaan, Kristin mukana toinen amerikkalainen opettamaan englantia, sekä Susan ja Istvan luennoivat lähetystyöstä eri puolilla maailmaa. Itse hoidin tekniset audiolaitteet lähetystyöluennoilla, kun näytimme esitelmiä ja videoita Intiasta, lähetyslaiva Douloksesta, ja Bussista. Luentoja oli molempina päivinä neljä, joihin osallistui noin 50 oppilasta kerralla. Iltapäivällä ohjelma koostui raamattuesteradasta. Illalla oli myös vapaaehtoista ohjelmaa, jossa esiteltiin video. Kuitenkin harva osallistui siihen. Samaan aikaan koulun tytöt kokoontuivat mieluummin tiimityttöjemme huoneeseen keskustelemaan, laulamaan ja rukoilemaan. Tyttöjen huone oli täpötäynnä!

Békés
Békes on Békes-läänin pääkaupunki. Täällä jaoimme toimintaa kahteen päivään, ensiksi ylä-luokille, ja sitten alaluokille. Niinpä luennot oli muunneltu iän mukaan. Lapsille järjestettiin leikkejä ja lähetystyöstä kerrottiin ja näytettiin kuvia niin että he jaksoivat seurata. Lauloimme, leikimme ja askartelimme. Oli hienoa nähdä miten he innostuivat! Ja myös vanhemmat oppilaat, joille luennoitiin lähetystyöstä, olivat kiinnostuneita. Luokka oli ihan täysi. Myös täällä järjestimme esterataa oppilaille ja se oli todella suosittua. Lopetellessamme oli täysi työ kirjoittaa satoja nimikirjoituksia lasten kouluraamattuun kun he sitä pyytelivät. Sitten jatkoimme seuraavaan paikkaan.

Békéschaba
Niinpä matka jatkui seuraavaan paikkaan. Békéschabassa olimme mukana järjestämässä seurakuntapäivää. Lauantai-ohjelma koostui esittely lähetystyöstä, todistuksista ja laulusta. Osa tiimistämme järjesti lastenohjelmaa. Myöhemmin olimme mukana rukouskokouksessa jossa rukoiltiin eri maiden puolesta. Sunnuntai jumalanpalveluksen aikana Istvan oli puhumassa, sekä Kristi ja minä pidettiin pyhäkoulua nuorille. Iltapäivällä jatkoimme seuraavaan paikkaan vielä järjestämään ohjelmaa lapsille. Silloin pidin kyllä taukoa, koska edessä oli vielä matka seuraavaan kylään.

Vésztő
Vésztő erosi muista paikoista siinä että koulun yhteydessä oli myös vanhainkoti. Koululaisten lisäksi pidimme ohjelmaa myös vanhuksille. Niin, enimmäkseen lauloimme heidän kanssaan. Täällä olimme kaksi päivää ja sitten suuntasimme kotiin.