torstai 23. heinäkuuta 2009

Itä-Unkarin matkan yhteenveto ja rukousaiheet


Itä-Unkarin matka kesti yhteensä yhdeksän päivää ja kilometrejä kertyi 655. Oli hienoa nähdä, miten nuoret innostuivat. Vaikka suurin osa heistä saa uskonnollista kasvatusta, niin eivät läheskään kaikki edes välitä Sanasta. Monille se on kuin pakkopullaa. Kuitenkin monia hyviä keskusteluja syntyi. Kristi kertoi tapauksesta englannin kielen luennolla, jossa he antoivat oppilaille tehtäväksi kääntää erästä ylistys laulua. Kristi huomasi erään tytön, joka vaikutti niin välinpitämättömältä ja turhautuneelta eikä aikonut ollenkaan osallistua. Kun he keskustelivat laulun (Come, now is the time to worship) sisällöstä, hän yhtäkkiä innostui ja kysyi paljon asiaa Raamatusta. Kristi sai kertoa sitten miten Raamattu vaikuttaa ihmisten elämään ja antaa suuntaa sekä tarkoitusta.

Eräs opettaja kertoi lapsena lukeneensa raamattua koska opettajat niin käskivät. Itse hän ei uskonut Jumalaan. Valmistumisen jälkeen Jumala kuitenkin kutsui hänet luoksensa. Hän toivoo, että nuoret huomaavat Raamatun todellisuuden jo nuorena, ja oli iloinen tiimimme tempauksesta. Ehkä se saa heidät ajattelemaan ja innostumaan.

Tässä rukous- ja kiitosaiheet samassa:
  • että lapset muistaisivat mitä kuulivat, että Sana saisi kasvaa heidän sydämissään.
  • opettajien puolesta, että Jumala saisi vaikuttaa niin, että he löytäisivät todellisen suhteen Jeesukseen.

Näillä matkoilla ajattelen usein roomalaiskirjeen 10 lukua jae 9-10 ”Sillä jos sinä suullasi tunnustat Jeesuksen Herraksi, ja sydämessäsi uskot että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut. Sillä sydämen uskolla tulla vanhurskaaksi, ja suun tunnustuksella pelastutaan.” Saakoon Jumala vaikuttaa uskon heidän sydämessään kuullun Sanan kautta.