maanantai 1. kesäkuuta 2009

Bus4Life tarjosi päivän hauskuutta Unkarissa


Kouluvuoden päättyessä OM:ta pyydettiin pitämään hyvin köyhän alueen lapsille leikkipäivä. Luoteis-Unkarissa sijaitseva kylä on kaukana pääkaupunki Budapestin kirkkaista valoista ja vauraudesta. Työttymyysaste alueella on 80% ja köyhyyteen liittyviä ongelmia on monia. Koulussa on erään raamattukoulun lähettämä kristitty opettaja, jonka kautta OM:n tiimi kutsuttiin.


120 peruskouluikäistä lasta ja nuorta osallistui erilaisiin aktiviteetteihin päivän aikana, kulkien esteradalla asemalta toiselle. Vanhemmille teini-ikäisille näytettiin elokuvia ja esittely OM:n laivatyöstä unkarilaisen laivalaisen silmin. Nuoremmilla lapsilla oli hauskaa laulun, kilpailujen ja vesileikkien lomassa. Ryhmät vaihtoivat paikkaa iltapäivällä nuorempien nauttiessa nukketeatteriesityksestä teini-ikäiset kiersivät esterataa.


Järjestäjät saivat kiitoksensa päivästä nauttineiden lasten tyytyväisistä ja iloisista kasvoista. Lasten opettajat kommentoivat lasten käytöstä, joka on yleensä heille haastellista. He eivät olleet nähneet lasten käyttäytyvän näin hyvin pitkään aikaan!