torstai 7. toukokuuta 2009

Britit pääsiäisenä Unkarissa


Kirjaimellisesti neljä päivää ennen kuin brittiläisen aktiotiimin oli määrä saapua Bajaan, kylän johtajat peruivat luvan osallistua pääsiäisjuhlaan Hollokon kulttuuriperintöpaikalla. - Tapa, jolla Jumala on pitänyt meistä huolen on ollut sekä nöyryyttä antavaa että inspiroivaa, kertoo Darren Englannista.
Pääsiäisen ajan kirjastoauton viisi työntekijää ja seitsemän brittiläistä opiskelijaa työskentelivät seurakunnan kanssa. Sää oli täydellinen, ihmiset viettivät aikaa torilla kahvitellen ja jäätelöä syöden. Tiimi esitti yhdessä paikallisten nuorten kanssa käsinukke-esityksiä ja draamoja. Iltaisin auton kylkeen heijastettiin elokuvia. Kuulostaa tavalliselta aktiolta, mutta kaikki oli suunniteltu vain viikossa!


Avuksi tuli paikallinen baptistiseurakunta, joka oli valmis majoittamaan heidät pääsiäisviikonlopuksi. Yhteistyö sujui hyvin.
- Kuultuamme, että paikalliset nuoret kertoivat evankeliumia omassa kaupungissaan ensi kertaa meidän kanssamme oli todella rohkaisevaa. Koin, että tässä on alku jollekin suuremmalle Bajassa, kertoi Matt, toinen osallistujista. Yksi paikallisista nuorista oli kiittänyt tiimiä vierailusta ja sen rohkaisusta evankelioida omalla paikkakunnallaan. Tämä oli uutta paikallisille nuorille.
- Kirjastoauto antoi paikallisille ihmisille paikan, jossa kokoontua ja kuulla evankeliumi, kuvaili Beth kokemusta. - Jos Paavalilla olisi ollut bussi hän olisi varmasti käyttänyt sitä!