torstai 12. kesäkuuta 2014

Pääsiäisaktio Unkarissa

Bus4Lifen lastenohjelmat houkuttelivat paikalle myös paikallisia aikuisia.

Moldovan kierroksen jälkeen kirjastoautolla oli ohjelmassa aktio pääsiäispyhinä Unkarissa. Olin tullut Unkariin hiljaisella viikolla, ja ennen aktioon lähtöä tapasin OM:n Unkarin toimistolla kirjastoautotyön ystäviä Suomesta. He olivat lomamatkalla Keski-Euroopassa ja piipahtivat tervehtimässä minua Budapestin esikaupungissa Érdissä OM:n toimistolla. Samalla he tutustuivat autoon ja muutamaan OM:n Unkarin työntekijään.

Kiirastorstaina valmistelimme aktiota toimistolla ja kuormasimme auton. Varhain pitkänperjantain aamuna lähdimme kohti Debreceniä. Perillä vierailimme kristillisessä päiväkodissa. Esitimme nukketeatteria ja sen jälkeen meillä oli koulun pihassa pelejä ja ohjelmaa lapsille. Illalla osallistuimme paikallisen seurakunnan jumalanpalvelukseen.

Lankalauantaina kävimme aamupäivällä Debrecenin lähikylässä ja iltapäivällä pidimme ohjelmaa Debrecenin kaupungissa kaupan pihassa vilkkaiden katujen risteyksessä. Iltapäivällä eräs mies keskusteli pitkään ja innokkaasti kanssamme kristinuskosta ja kyseli uskon sisällöstä. Hän olisi ollut kiinnostunut tietämään enemmänkin, mutta joutui lopettamaan keskustelun hieman kesken, kun meidän oli jo aika pakata tavaramme.

Pääsiäispäivänä kävimme aivan Debrecenin kaupungin rajalla seurakunnan vieraana. Tämä seurakunta on melko nuori ja pieni ja kuuluu vielä kaupungin ison seurakunnan alaisuuteen, mutta pyrkii itsenäistymään, kunhan on siihen valmis. Kaupungin ison seurakunnan pastori kävi pitämässä saarnan. Illalla näytimme kirkkoon kokoontuneelle väelle elokuvan Jeesuksesta ja Nikodemoksesta ja keskustelimme elokuvan pohjalta.
Nukketeatteri kiersi Bus4Lifen matkassa Debrecenissä Unkarissa pääsiäisenä.
Toisena pääsiäispäivänä kävimme pikkukaupungissa Debrecenin vieressä. Olimme kaupungin keskusaukiolla. Esitimme nukketeatteria, pelejä ja muuta ohjelmaa lapsille. Lisäksi pidimme hengellisen musiikin konsertin. Konsertti ja todistuspuhe vetivät myös aikuisia paikalle ja myös lastenohjelman aikana aikuisia kerääntyi seuraamaan ohjelmaamme. Illalla kokoonnuimme kirkkoon ja katsoimme elokuvan Jeesuksesta ja Nikodemoksesta.