keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Ukrainassa nähtävyyksiä ja kirjamyyntiäOlin Ukrainassa hieman yli kaksi viikkoa. Rajan ylitys sujui tällä kertaa ennätysnopeasti. Ongelmia tuli siinä, että olimme vastaantulijan kanssa sopineet tapaamispaikaksi raja-aseman, jolta ei päässytkään läpi isommilla autoilla. Löysin kartasta toisen raja-aseman tunnin ajomatkan päästä ja sovimme Ukrainassa odottajan kanssa, että menemme sille raja-asemalle. Jostain syystä hän oli lähtenyt toiseen suuntaan ja odotti minua väärällä raja-asemalla. 

Erehdyksestä huolimatta löysimme toisemme ja pääsimme aloittamaan toiminnan. Kierroksen aikana kertyi paljon kilometrejä. Pääsin käymään jopa Ukrainan pääkaupungissa Kievissä ja näkemään muutamia nähtävyyksiä. Pääpaino matkalla oli kirjojen myynti ja niitä meni kaupaksi paljon. Osallistuimme kahteen isoon konferenssiin, joissa ei ollut tulkkausta. Näissä en ymmärtänyt puheesta mitään, mutta musiikkia oli kiva kuunnella. 

Tiimissä oli muutama nainen myymässä kirjoja ja yksi mies. Puhuin muutamassa seurakunnassa bussin työstä ja OM:stä. Yksi iäkäs rouva kertoi, että oli kommunistiaikana saanut Suomessa painetun lastenraamatun ja on sen takia uskossa vieläkin. Hän oli erittäin kiitollinen. Kuten minäkin olen kiitollinen jokaiselle rukous- ja muusta tuesta tähän työhön.