tiistai 23. heinäkuuta 2013

Romanian polkupyörä evankeliointiKuvassa romaani-kylän tyypillinen mudasta rakennettu talo.

Olin Romaniassa 2 viikkoa. Kiersimme eri kyliä polkupyörien ja bussin voimin. Tiimi oli kansainvälinen. Oli yksi mies Lontoosta, Yksi nainen Skotlannista, yksi nainen Sveitsistä ja 2 henkilöä saksasta plus minä ja 2 henkilöä Romaniasta. Ensimmäisen viikon toimimme lähellä Tonavan jokea lähellä Bulgarian rajaa ja toiselle viikolle siirryimme Bukarestin lähettyville toimimaan romaani-kylissä.
 
Pisin matka, jonka tiimi polki pyörillä oli yhtenä päivänä 40 km ja muina päivinä noin 20 - 30 km matkoja. Bussi oli mukana niissä kylissä, joihin sillä pystyi menemään. Järjestimme siellä elokuva näytöksiä ja myös kirjoja oli esillä myynnissä. Jotkut kylät olivat niin pieniä, ettei bussia saanut mitenkään järkevästi parkkeerattua ja näissä paikoissa ei vielä ole omaa seurakunta rakennusta, joten uskovat kokoontuvat toistensa kodeissa. Mutta lapsia oli joka paikassa paljon ja tiimillä oli kova työ järjestää ohjelmaa heille ja jakaa uskoville rohkaisun sanaa. Itse soitin kitaraa ja mies Lontoosta lauloi ylistyslauluja. Reissu oli erittäin antoisa ja menestyksekäs.

Yhdessä romaani-kylässä olimme lopettamassa elokuvan katselua ja meillä oli ollut sähköverkolla toimiva ilmastointikone käytössä viilentämässä bussin sisätilaa. Kun aloin pakata laitteita ja laitoin bussin akkulaturia päälle, alkoi nousemaan sankka savu.

Toimin nopeasti: otin johdon ja kaikki sulakkeet pois päältä. Savu alkoi hälventyä ja niin huomasin, että yksi johto oli mennyt oikosulkuun ja aiheutti koko johtosarjan kärventymisen latauspiirissä. Seuraavana päivänä saimme paikalle autosähköasentajan, joka vaihtoi johdot ja kaikki toimi taas normaalisti. Joten säikähdyksellä selvittiin, ettei mitään muuta hajonnut tai pahimmassa tapauksessa koko bussi olisi palanut.

Seuraavaksi suuntaamme Tshekkiin, joten pyydämme muistamaan rukouksin tätä reissua ja varjelusta liikenteessä.