keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Marraskuu Moldovassa


Moi, olin lähes koko marraskuun Moldovassa kiertelemässä tiimin kanssa monia kyliä. Tämä oli antoisaa aikaa ja vastaanotto monissa kylissä oli erittäin hyvä. Lapsia tuli paljon leikkimään, askartelemaan, katsomaan kristittyjä piirrettyjä elokuvia ja tietysti kuulemaan Jumalan Sanaa.

Myös monissa kylissä saimme jakaa evankeliumia nuorille. Ensimmäiset kaksi viikkoa toimin tiimissä, jossa oli nuoria, jotka haluavat tutustua lähestystyöhön OM:n kautta. Viimeiselle viikolle tiimiin tuli vanhempia OM:n työntekijöitä.

On mielenkiintoista seurata, kuinka juuri työn aloittaneet nuoret toimivat, kun heillä on suuri innostus voittaa koko kylä heti Jeesukselle. Sitten vastapainona sain seurata jo muutaman vuoden työtä tehneitä ja kokemusta omaavia henkilöitä - ero on iso.

Bussikin toimi hyvin, mikä on iso kiitosaihe näillä teillä. Ilmat alkavat täälläkin olemaan viileitä ja talvi tekee tuloaan. Sentään lunta ei ole vielä näkynyt, mutta yöllä saattaa mennä pakkasen puolelle.


Tämä kuvan paikka, jossa kuuntelemassa oli todella paljon teinejä jäi vahvasti mieleeni. Olin flunssassa melkein koko viikon ennen tätä kylää. Tänne saapuessamme olin todella väsynyt ja ajattelin, että miksi ihmeessä bussi onkaan täällä ja halusin vain mennä nukkumaan.

Aloitimme lauantai-iltana nuorten ohjelmaa ja olimme kutsuneet ihmisiä. Vain muutamia henkilöitä tuli paikalle, kun ohjelman piti alkaa ja koko tiimi oli pettynyt. Mutta noin tunti myöhemmin alkoi teinejä ilmestyä paikalle paljon ja olin yllättynyt.

Jotkut tiimiläisistä alkoivat kertoa omia henkilökohtaisia todistuksiaan ja tietysti nuoret naureskelivat ja yrittivät häiritä tilaisuutta. Eräs tiimistä sai heidät olemaan hiljaa ja arvostamaan puhujaa, koska on ollut samassa tilanteessa. Tällöin koko ilmapiirissä tunsi ison muutoksen ja Jumalan läsnäolon tunsi koko paikassa.

Teinit rauhoittuivat ja osa kuunteli suu auki kertomuksia. En vielä tiedä, mitä tässä kylässä tulee tapahtumaan, mutta uskon, että Jumala tekee siellä paljon työtä ja kylän pastorikin haluaa jatkaa toimintaa OM Moldovan kanssa tässä kylässä. Heillä on siellä iso nuorisotalo ja visio saada paljon evankelioivaa toimintaa kylään.

Kiitos rukouksista.