perjantai 2. lokakuuta 2009

Taidetta ja evankeliumia - Slovakia

Syyskuussa toisella ja neljännellä viikolla olin Slovakiassa. Ensimmäisellä viikolla pyörin Lucenec nimisen kaupungin ympärillä olevissa kylissä. Lucenecin seurakunnan aktioryhmä oli koko sen viiden päivän aikana mukana ja vierailimme kylissä, jossa asui enimmäkseen köyhempää väkeä.

Taas jälleen kerran oli bussin ympärille järjestetty ohjelmaa. Vapaaehtoisia oli kymmenkunta. Kaikki auttoivat kykynsä mukaan, jotkut lauloivat, jotkut näyttivät draamaa, myös taulutaidetta käytettiin ja kynsilakkaa sekä manikyyriä. Päivän päätteksi näytettiin Jeesus-filmiä kulttuuritalon salissa.

Toisella kerralla olimme Kormanossa ja Marselovassa. Tällä alueella asustaa paljon unkarilaisia ja se näkyi varsinkin unkarinkielisten kirjojen menekistä. Yli sata kirjaa meni kaupaksi ja suurin osa osti itselleen yhden kirjan. Lisäksi oli ihmisiä, jotka tulivat vain katsomaan, joten vierailijoita on ollut. Matkan aikana tapahtui myös pari takaiskua: kaksi kännykkää varastettiin autosta ja yhden päivän olin kuumeessa. Saamme kuitenkin olla kiitollisia, että työ edistyi odotettua paremmin!

Seuraava pysähdyspaikkamme on Romania, kiitos kun olette mukana!