torstai 29. lokakuuta 2009

Bus4Life ja TV7 Pitestissä - Romania

Padurenin jalkeen vuorossa oli suurempi kaupunki nimelta Pitesti, jossa bussi oli pidennetyn viikonlopun verran. Bussi saapui torstaina kirkolle, jotta olisi aikaa pesta se mutaisen kylan jalkeen.

Bussin kanssa aloitimme työt perjantaiaamuna. Aluksi siistimme kirjakaupan, pystytimme teltat ulos ja laitoimme tuolit verenpainemittauspaikalle. Sitten keitimme kahvin ja teen termospulloihin ja jokainen tiimin jäsen asettui palvelutehtäviinsä. Päivä oli aurinkoinen ja Suomen TV7:n kuvausryhmä tuli paikalle tekemään haastatteluja ihmisistä dokumenttiaan varten.

Lauantaina bussi aukesi taas kymmenen aikoihin, sillä luvassa oli paljon ohjelmaa. Ensimmäisen kahden tunnin aikana oli mahdollisuus ilmaiseen verensokerimittaukseen, joka osoittautuikin suosituksi vanhempien ihmisisten keskuudessa, silla sana oli kiertänyt. Nuoria yritettiin tavoittaa urheilun avulla järjestämällä eri lajien turnauksia.

Oli pigista, futista, koripalloa, lentopalloa ja futistennistä - vaihtoehtoja sekä tytöille että pojille. Aloitimme heti aamulla, jotta ennen pimeää ehdittiin jakaa mitalit ja kunniakirjat. Romanian OM:n kannustama jalkapallojoukkue Codleasta tuli turnauksessa lopulta neljänneksi.

Päivä oli hyvin vilkas; kaikille riitti tekemista ja kirjojakin myytiin koko päivän ajan. Pitestin keskustassa oli vielä illalla kristillisen bändin konsertti ja sen jälkeen järjestelimme bussin takaisin ajokuntoon.

Sunnuntai-aamuna oli paikallisen vapaaseurakunnan kanssa kirkkokokous, jossa esiteltiin OM:n Bus4Life -tiimi ja Suomen TV7:n kuvausryhmä. Meille oli annettu mahdollisuus saarnaan, todistuspuheenvuoroon ja laulamiseen. Aiheena oli lähetystyöhön lähteminen ja siihen rohkaiseminen! Kokouksen jälkeen kerrattiin viikonlopun tapahtumia ja seurakunta toivotti turvallista matkaa tiimille.