maanantai 16. joulukuuta 2013

Budapestin punaisten lyhtyjen alueellaOlin kaksi päivää Table 22 -järjestön kanssa Budapestissä alueella, jossa prostituutio on laillistettu. Mukana tiimissä oli kolme naista, yksi mies minun lisäksi suomesta ja yksi mies OM:sta. Toisena päivänä mukanamme oli neljä vuotta sitten uskoon tullut entinen mafian jäsen.

Ensimmäisenä päivänä bussiin tuli hieman epäröiden tämän alueen yksi "johtaja". Tiimiläiset keskustelivat hänen kanssaan monta tuntia ja lopuksi hän oli vakuuttunut ja rukoili Jeesusta elämäänsä. Seuraavana päivänä hän tuli iloiten bussille ja kertoi, kuinka hän aamulla heräsi ja oli rauha sydämessä, myös punttisalilla käydessä hän oli kertonut tästä muille henkilöille. He olivat nauraneet hänelle, mutta jotkut olivat kiinnostuneita.

Toisena päivänä tuli "ylempi johtaja" paikalle ja tarjosi meille goulas-keittoa. Hän oli tämän nuoremman isäpuoli. Hänen kanssaan kävimme myös pitkät keskustelut ja lopuksi hän sanoi, että tarvii miettiä asiaa. Eräs tiimin jäsen oli vakuuttunut, että ratkaisu tulee tehdä heti. Näin hän sitten  lopuksi rukoili Jeesusta elämäänsä.

Rukoillaan, että Jumala saisi tehdä ison muutoksen tähän alueeseen. Muistetaan tätä aluetta ja näitä henkilöitä, jotta Jeesus saisi heidät pelastaa.