tiistai 28. elokuuta 2012

Slovakia, Campfest 2012


Elokuun alussa oli Campfest. Youth for Christin järjestämä kristillinen kesätapahtuma nuorille pohjois-Slovakiassa, Tatra-vuorten kupeessa hienoissa maisemissa.

Matkasimme tapahtuma-alueelle Bratislavasta yhdessä paikallisen yhteistyökumppanimme, erään kristillisen kirjakustantajan kanssa lastattuamme ensin huikean määrän kirjoja bussiin.


Eräs tositapaus liittyy tähän paikalliseen yhteistyökumppaniimme. Hän on toiminut vuosikaudet kirjojen kustantajana ja julkaissut Slovakiassa suuren määrän kirjoja ja vieläpä monien maailmanlaajuisesti tunnettujen kristillisten kirjailijoiden kirjoittamia teoksia.

Tänä keväänä (2012) eräs hänen työntekijöistään, kääntäjä Branislav Skripek oli ilmoittanut hänelle aikomuksen lopettaa työnsä. Syyksi hän kertoi, että on kokenut Jumalan kutsuvan häntä politiikkaan. Maassa järjestettiin keväällä parlamenttivaalit, joihin hänelle oli tarjottu paikkaa erään pienehkön ja tuntemattoman puolueen äänestyslistalla.

Kun vaalitulos selvisi, tämä pienehkö puolue oli saanut valtavan äänimäärän ja tämä kääntäjä oli saanut puolueen listalla kolmanneksi eniten ääniä. Hänen noustua parlamenttiin, on Slovakian kansallinen media ihmetellyt, että heillä on 20 vuotta ollut parlamentissa kristillisdemokraattinen puolue, mutta kertaakaan he eivät ole parlamentissa varoittaneet maan johtajia Jumalan sanasta ja tulevasta tuomioista. Nyt kansanedustaja Skripek on puheissaan varoittanut maata julkisesti Jumalan tulevasta tuomiosta, vaikka hän ei edustakaan kristillisdemokraattista puoluetta, vaan sitä mihin hän uskoo, Jumalan sanaa.



Tämä parlamentaarikko oli puhumassa tapahtuman yhdessä seminaareista ja puheensa lopuksi hän muisti vieläpä mainita, että niitä hänen kääntämiään kirjoja löytyy tuolta bussista, joka on parkissa tapahtumateltan ulkopuolella. Seminaarin loputtua meillä bussissa olikin pieni yleisöryntäys.