maanantai 12. joulukuuta 2011

Joulukuun alku - Arad, Romania

Ylitettyäni rajan Moldovasta Romaniaan joulukuun vaihteessa, alkoi kotimatka kohti Suomea. Matka-aika on noin neljä viikkoa, josta tätä kirjoitettaessa on jäljellä vielä kaksi.

Joulukuun alussa lähdimme OM Romanian toimistolta kohti Länsi-Romaniaa. Tiimimme järjesti ensimmäisenä päivänä lapsille suunnatun lähetyskonferenssin, jossa he kiersivät rastiradalla eri maita esittäviä kohteita. Kohdemaina olevat maat ovat maita, joissa on romanialainen lähetystyöntekijä ja näin ollen lapsille tuli konkreettinen kuva ja käsitys maista sekä siellä tehtävästä lähetystyöstä. Rukoillaan, että eräänä päivänä näistäkin lapsista tulisi myöhemmin lähetystyöntekijöitä. Tällä hetkellä he olivat 6-14 vuotiaita.

Tämän lähetyskonferenssin jälkeen olimme kahdessa kaupungissa ja yhdessä kylässä tekemässä paikallisten seurakuntien kanssa katutyötä. Innostavaa oli nähdä kuinka paikallisten seurakuntien nuoret jalkautuivat kaduille jakamaan lentolehtisiä ja kutsumaan ihmisiä bussille, keskustelemaan, kuuntelemaan ja vieläpä rukoilemaan heidän puolestaan. Eräässä kaupungissa koko aktio oli järjestetty täysin seurakunnan nuorten toimin. Seurakunnan pastorin antaessa tukensa tälle aktiolle.