sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Takana 27 000 kilometriä



Kuva on matkalta romanikylään.

Joulu on vietetty ja lahjat jaettu. Joulun vietto romanikylässä Bucarestin tuntumassa oli mielenkiintoinen kokemus. Vaikka jouluvaloja ja muita koristeita näkyikin, ei voi puhua samanlaisesta jouluhumusta mihin Suomessa ja muissa länsimaissa törmää.

Joulunvietto oli varsin vaatimaton tapahtuma, ilman sen kummempia juhlallisuuksia. Joululauluja laulettiin ja syötiin hieman paremmin, kuin tavallisesti, mutta siinä olivat kaikki ulkonaiset juhlallisuudet.




Eräs romanilapsi joulupaketti kädessään.


Palattuamme takaisin OM:n toimintapisteeseen tyhjensimme ja pesimme bussin. Tiistaina 28. joulukuuta aloitin 2500 kilometrin mittaisen kotimatkan. Reitti kulki Romaniasta Unkariin, Slovakiaan, Tsekkiin, Puolaan, Liettuaan, Latviaan, Viroon ja lopulta Suomeen. Matkan varrella pysähdyin Unkarissa ja Slovakiassa tervehtimässä paikallisia yhteistyökumppaneita.

Sunnuntai-iltana 2.1.2011 rahtilautta Tallinnasta Helsinkiin saavutti Vuosaaren sataman noin klo 22 illalla ja nyt olin bussin kanssa takaisin Suomessa. Matka sujui turvallisesti ja joutuisasti. Kiitos kaikille esirukouksistanne. Jumala varjeli kotimatkan perille asti. Kiitos Jumalalle.

Vuoden 2010 aikana kilometrejä kertyi 27 000 ja kävimme 77 kylässä tai kaupungissa, joihin Bus4life-tiimit veivät evankeliumia ja auttoi paikallisia seurakuntia ja ihmisiä monin tavoin. Tällä hetkellä (viikko 2 / 2011) bussi on korjaamolla huollossa ja odottaa katsastusta. Rukoilemme, että kaikki nämä tekniset asiat onnistuisivat ilman sen suurempia ongelmia.