maanantai 2. elokuuta 2010

Lapsia tavoittamassa leireillä - Unkari

Unkarissa olimme myös kahdella leirillä. Ensimmäinen leiri oli englanninkielen leiri, joka järjestettiin pienessä kylässä, lähellä Balatonjärveä. Päivittäin ohjelmassa oli jokin Raamatunkertomus lapsille, jonka jälkeen oli vuorossa englanninkielisen sanaston oppimista leikkien ja pelien avulla. Leirin lisäksi osallistuimme bussilla kylässä järjestettyyn festivaaliin.



Toinen leiri oli vielä ensimmäistä pienemmässä kylässä, toisella puolen Balatonjärveä. Päivittäin kerroimme lapsille jonkun Raamatunkertomuksen, leikimme, pelasimme ja askartelimme. Iltapäivisin pidimme bussia auki ja keskustelimme kyläläisten kanssa, jotka vierailivat bussilla, sekä jaoimme henkilökohtaisia todistuksia.



Leiriläisille viikko oli varmasti tärkeä, sillä he näkivät, että joku on kiinnostunut heistä ja heidän kylästään. Paikallisen seurakunnan työntekijät kertoivat, että monilla vanhemmista on alkoholiongelmia ja työttömyyttä. Leiriä oli järjestämässä loistava 16 henkinen nuorisoporukka Sveitsistä. Tämä antoi mahdollisuuden jakaantua useamapaan tiimiin, joten päivittäin kiersimme kylän taloja ovelta ovelle. Jaoimme traktaatteja ja kutsuja ilta-tilaisuuteen.

Seuraavaksi Bus4life suuntaa Slovakiaan Campfestiin.