maanantai 7. kesäkuuta 2010

Koulukiertue Unkarissa



Romaniasta saavuin Budapestiin 22.5. ja sain vapaa-ajanviettomahdollisuuden paikallisessa kylpylässä ja kyllähän se paikallaan olikin päästä saunomaan kolmen kuukauden tauon jälkeen. Sunnuntaina saapuivat tiimiimme jäsenet Tsekistä ja Australiasta. Tutustuimme porukassa ja tsekkiläiset tuulettivat urakalla maan jääkiekkojoukkeen voitettua maailmanmestaruuden.

Lähdimme reilun viikon kestäneelle kierrokselle Unkarin kaakkoiskulmaan. Kiersimme alueen kouluja ja päiväkoteja pitäen ”oppitunteja” ja aamuhartauksia. Yhteensä järjestimme reilut 50 oppituntia ohjelmaa ykkösluokkalaisista lukioikäisiin. Kerroimme jotain kiinnostavaa kotimaistamme, lähetystyöstä ja ”haastoimme” lapsia ja nuoria etsimään ja vastaanottamaan Jeesuksen Herrana elämäänsä. On tärkeää muistaa näitä nuoria rukouksin, jotta julistettu evankeliumi kantaisi hedelmää Taivasten Valtakuntaan.

Otimme osaa bussilla myös erään kylän festivaaliin. Kokemus oli varsin mielenkiintoinen, kun koko kylä oli yhteistuumin järjestämässä ohjelmaa ja kadun varrella oli kymmenkunta telttakuntaa keittelemässä lihapatoja. Kiireisen viikon ohjelman päätteksi erään koulun kirjastonhoitaja halusi esitellä kirjastonsa pölyistä kokoelmaa, joka sisältää noin 70 000 teosta, joista vanhimmat olivat 1500-luvulta. Paikallisissa seurakunnissa kerroimme bussilla tehtävästä työstä ja haastoimme seurakuntalaisia ottamaan osaa lähetystyöhön omalla paikallaan.

Kesäkuun ensimmäinen päivä palasimme takaisin Budapestiin, Erdiin. Siivoamaan bussia ja valmistautumaan Slovakiaan lahtoon.