tiistai 30. syyskuuta 2008

Suomesta takaisin RomaniaanPetri on tullut takaisin Suomeen ja matkalle on lähtenyt uusi kuski Ego. Pari viikkoa on bussi ollut Suomessa huollossa ja hiukan lähtö viivästyi. Kun auto saatiin katsastettua perjantaina 12.09.08, alkoi matkamme kohti etelään lauantaina 13.09.08. Lastasimme mukaan paljon paperia, sekä toimistokäyttöön että käsipyyhkeitä. Autoa lähti viemään kolme ihmistä: Esko, Antti ja Ego.

Matka sujui ongelmitta läpi Baltian maiden, yöpyminen tapahtui pääasiassa autossa. Matka kesti 5 päivää ja kilometrejä kertyi 2700 ennen kuin lopulta tulimme Romaniaan, jossa työ varsinaisesti alkaa. Nyt sitä on tullut kierrettyä viikon aikana eri paikoissa. OM-toimisto sijaitsee vain muutaman minuutin päässä Brasovista, jossa bussi on tällä hetkellä pysäköity. Tähän asti auto on toiminut hyvin. On myös ollut paljon ohjelmaa bussin ympärillä. Ja lapset näyttävät olevan eniten ihastuneita autoomme. Kyllä nämä paikalliset tiimiläiset näyttävät olevan hyvin lapsirakkaita, koska ohjelmaa suuntautuu paljon heille. On myös hienoa nähdä, miten paikalliset seurakuntanuoret ovat aktiivisiä. Pari iltaa hekin vetivät ohjelmaa bussin ympärillä, yksi ryhmä oli orkesterina, toinen ryhmä veti ylistystä.

Seuraava siirto tapahtuu tänään, noin 400 km täältä Brasovista pohjoiseen, Suseavaan. Tulemme operoimaan siellä noin kolme viikkoa, jonka jälkeen palaamme jälleen tänne Brasoviin. Sen jälkeen siirrymme naapurimaihin, Unkariin ja Slovakiaan.