sunnuntai 23. syyskuuta 2007

Ensimmäinen toimintapäivä Bus4Life:lle 22.9.2007

Petri kirjoittaa:

Ensimmäistä kertaa päästiin kokekeilemaan, kuinka auto toimii oikeassa tilanteessa, kun Erdissä järjestettiin pari evankelioimistapahtumaa. Tapahtumat olivat osa suurta Budapestissä koko viikon pyörinyttä katuevankelioimisprojektia. Projektin pääsuunnittelija oli katolinen kirkko, mutta he pyysivät apua myös muilta kirkoilta, jolloin Erdiin järjestettiin myös tapahtumat. Erd on aivan Budapestin vieressä, ja ulkopaikkakuntalaiset voivat luulla tätä Budapestiksi. Saman tapainen tilanne kuin Helsinki ja sen lähikunnat.

Ensimmäinen tapahtuma alkoi klo 10 aamulla. Olimme tapahtumapaikalla jo hyvissä ajoin ennen kymmentä, mutta ennen kuin auto oli valmiina, oli kello jo yli kymmenen. Kiitos MTS:n (koulutus jossa nyt olen) tiimille, joka auttoi minua saamaan auton esittelykuntoon. Autoon tuli kirjamyynti ja ulos markiisin alle laitoimme pyödät, joilla tarjosimme kasvomaalausta. Tapahtumassa esitettiin draamaa, todistus ja lauluja. Autolla ei käynyt montaakaan ihmistä ja kirjoja meni vain ihan joku, alle viisi, jos oikein muistan. Nekin, jotka kävivät bussissa, olivat kuulemma kirkon työntekijöitä suurimmaksi osaksi.
Tämä tapahtuma olikin pieni ja järjestettiin vähän syrjemmässä.

Toinen tapahtuma alkoi klo 16.00. Se oli suurempi ja aivan Erdin keskustassa. Siellä oli paljon ohjelmaa ja ihmisiäkin oli enemmän. Ihmismäärässä puhuttiin jo kymmenistä ja uskoisin myös autossa käyneen muutaman kymmentä ihmistä. Auto toimi jälleen kirjamyymälänä. Laitoimme auton sisälle myös soimaan musiikin, joten pääsimme testaamaan auton äänentoiston ja se toimi hienosti. Nytkin auton edessä oli kasvomaalausta tarjolla.

Itse tapahtumassa oli tällä kertaa useita puheita, tanssiesitys ja enemmän musiikkia. Tapahtumaan oli järjestetty lapsille paljon aktiviteettia kuten pomppulinna. Myös ruokapuoli oli otettu huomioon. Ihmisille tarjottiin leipää ja myytävänä oli myös hattaroita ja jotain, jotka näyttivät vähän letuilta, mutta olivat erilaisia kuin Suomessa.

Näiden kahden tempauksen jälkeen jäi ihan positiivinen kuva auton toiminnasta. Kunhan pääsemme käyttämään autoa useammin ja monipuolisemmin, löydämme varmasti uusia ideoita, mihin autoa voi käyttää. Samalla kun saamme kokemusta, saamme varmasti myös hommat tehtyä nopeammin. Nyt on vielä aika hidasta, kun en ole vielä tottunut auton kanssa toimimaan, mutta toiseen tapahtumaan valmistautuminen meni jo huomattavasti paremmin kuin ensimmäiseen.